امروز جمعه 02 آذر 1403 http://worldedu.cloob24.com
0

ساختارآموزشی

آموزش پایه

سن آغاز دوره: 6

سن اتمام دوره: 16

آموزش ابتدایی

مدت دوره: 6 سال

بین سنین6 تا 12 سالگی

مدرک اعطایی: گواهینامه آموزش ابتدایی

آموزش مقدماتی متوسطه عمومی

مدت دوره: 3 سال

بین سنین6 تا 16 سالگی

مدرک اعطایی: گواهینامه مقطع راهنمایی

آموزش مقدماتی متوسطه فنی و حرفه‌ای

مدت دوره: 3 سال

بین سنین 12 تا 15 سالگی

مدرک اعطایی: گواهینامه فنی و حرفه‌ای

آموزش تکمیلی متوسطه

مدت دوره: 3 سال

بین سنین16 تا 19 سالگی

نگاهی گذرا

کارولینا هرناندز کروز تلاش می‌کند به موج جوانان مهاجربپیوندد که از دهکده سرخپوست نشین خود به آمریکا می‌روند. در دهکده آن‌ها این دختر 16 ساله و سه نوجوان دیگر به مقطع دبیرستان راه یافته‌ اند. او هر روز مسافتی طولانی را در اتوبوس و روی جاده‌های خاکی طی می‌کند تا به دبیرستان خود در شهر زیماتلان برسد زیرا در دهکده دبیرستان وجود ندارد و این دهکده در منطقه کوهستانی استان اوکساکا، حدود 40 مایلی جنوب بزرگترین شهر واقع شده است.

تقریبأ 40 دانش‌آموز همزمان با کارولینا وارد مقطع راهنمایی شدند اما اکثر آن‌ها ترک تحصیل کردند و شش نوجوانی که کلاس نهم را به پایان رسانده‌اند به‌طور غیرقانونی برای کسب و کار به آمریکا مهاجرت نمودند. او می‌گوید: دوستانم از من دعوت کرده‌اند تا به آمریکا بروم. هرناندز که از سرخ‌پوستان زاپوتک است بدون لهجه به زبان اسپانیولی صحبت می‌کند و نگاه خوشبینآن‌های نسبت به زندگی خود در این رفت و برگشت‌ها با اتوبوس دارد. “شاید من هم روزی بتوانم ادامه تحصیل دهم و کار نکنم.”

درمکزیک مسئولان آموزشی تحت نظارت رئیس جمهوری، وینسنت فاکس، اهدافی را در نظر گرفته اندتا نوجوانان شیوه هرناندز را در پیش گیرند و در مقطع دبیرستان ادامه تحصیل دهند. و در 269 طرح اهدافی را مشخص نمودند تا بر مشکلات عمده دستیابی به نظام آموزشی مکزیک غلبه می‌کنند.درحقیقت فاکس اعلام کرد تعلیم و تربیت در توسعه مکزیک از اولویت خاصی برخوردار است زیرا در این کشور 27 درصد از مردم در فقر شدید به سر می‌برند. برای بسیاری از مکزیکی‌ها پرداختن به چنین اهدافی مهم است زیرا 80 درصد از بودجه نظام آموزشی از طریق دولت مرکزی تامین می‌شود. معلمان آمریکایی معلمان آمریکایی نیز به این اهداف توجه می‌کنند زیرا هر ساله آمریکا پذیرای هزاران کودک از همسایه جنوبی است و بسیاری از آن‌ها فرزندان خانواده‌های فقیر اهل استآن‌های جنوبی مکزیک مانند گونررو و اوکساکا هستند که برخلاف استآن‌های دیگر دانش‌آموزان این منطقه برای ورود به مدرسه آماده نیستند. کودکان ساکن اوکساکا به مدارس سان‌دیه‌گو می‌روند. برای معلمان آمریکایی اصلاح نظام آموزشی مکزیک مهم است زیرا آن‌ها می‌توانند شاهد ورود دانش‌آموزان جدیدی باشند که برای رفتن به مدرسه آمادگی لازم را دارند و می‌توانند بر اختلافات فرهنگی غلبه کنند. بیش از یک میلیون دانش‌آموز آمریکایی در مکزیک متولد شده‌اند که طبق آمارهای ارائه شده درسال 2000 این رقم 36 درصد از دانش‌آموزان مهاجرا تشکیل می‌دهند و نسبت به آمارهای سال 1970حدود 15 درصد افزایش یافته است.

0

ساختار آموزشی

آموزش پایه:

سن ورود=6 سالگی سن اتمام=15سالگی

آموزش ابتدایی

سن ورود=6 سالگی سن اتمام=12سالگی

آموزش مقدماتی متوسطه(راهنمایی)

سن ورود=12سالگی سن اتمام=15سالگی

در پایان مقطع مقدماتی متوسطه گواهینامه آموزش پایه (BECE) به فارغ التحصیلان اعطاء می گردد.

آموزش تکمیلی متوسطه

سن ورود = 15سالگی سن اتمام = 18سالگی

در پایان مقطع تکمیلی متوسطه گواهینامه دیپلم متوسطه (SSCE) به فارغ التحصیلان اعطاء می گردد.

آموزش فنی و حرفه ای

سن ورود = 15سالگی سن اتمام = 18سالگی

برنامه های آموزشی

سیستم آموزشی پیش دانشگاهی کشور غنا بر6 سال مدرسه ابتدایی (اجباری)، 3 سال مقدماتی متوسطه و 3 سال تکمیلی متوسطه مشتمل می گردد. در پایان دوره3 ساله ی تکمیلی متوسطه دانش آموزان در امتحان تأیید دوره ی متوسطه * شرکت می کنند.

0

ساختارآموزشی

سیستم مدرسه ای در کره پیرو یک الگوی نردبانی 4-3-3-6 می باشد که متشکل از مدرسه ابتدایی(کلاس اول تا ششم) راهنمایی(کلاس هفتم تا نهم)دبیرستان (کلاس دهم تا دوازدهم) و کالج دو ساله، کالج و دانشکده می باشد.مدرسه ابتدایی شش سال آموزش اجباری ابتدایی را به کودکان بین شش تا یازده سال عرضه می کند.مدرسه راهنمایی سه سال آموزش راهنمایی پایین را به بچه های 12 تا 14 سال ارائه می کند.دبیرستان سه سال آموزش راهنمایی عالیتر را به دانش آموزان بین 15تا 17 ساله ارائه می کند.فارغ التحصیلان دبیرستان می توانند برای دریافت آموزش عالی داوطلب یک کالج دو ساله یا یک کالج یا دانشگاه شوند.

3
با توجه به آنچه بر آموزش و پرورش وتامین نیروی انسانی آن گذشت دلسوزان  امر تعلیم وتربیت را بر آن داشت تا در راستای تامین نیروی انسانی  متعهد و متخصص به احیای مراکز تربیت معلم  در قالب دانشگاه فرهنگیان بژردازند ودر این راستا اقدامات مناسبی  جذب با مصاحبه و گزینش و بورسیه کردن دانشجویان و دادن تعهد استخدام به آن ها بپردازند این امر هر چند  به وارد شدن دانشجویان با توانمندی خوب در دانشگاه های فرهنگیان شد امری که برای اینجانب ضمن تدریس در پردیس شهید پاکنژادو   فاطمه الزهرا یزد کاملا محسوس است اما باید به این نکته نیز توجه داشت که در کشور حدود صد هزار نفر در رشته های مختلف علوم تربیتی مشغول به تحصیل هستند که همواره به آموزش و پرورش به عنوان جایگاهی برای استخدام نگاه می کردند که با احیای دانشگاه فرهنگیان امید آن ها برای استخدام در آموزش وپرورش بسیار کم رنگ شده وهمین امر باعث کم شدن انگیزه آنها شده است حال می بایست  با رویکرد تطبیقی نسبت به حل این مسئله اقدام کرد لذا به نظر شما چه روش هایی را می توان جایگزین این نحوه  انتخاب معلم کرد به طوری که با حفظ دانشگاه فرهنگیان  از پتانسیل موجود در دانشگاه ها نیز استفاده کرد

2
فرض کنید برای اولین بار وارد شهری جدید می شوید و یا اینکه به کشور جدیدی مسافرت می کنید وقبل از سفر مدت ها به بررسی نقشه ها و دیدن تصاویر مکان های مختلف آن شهر یا کشور می پردازید ویا حتی باستفاده از نرم افزارهای موجود در خیابان های آن شهر قدم می زنید ولی هنگامی که وارد فرودگاه می شوید چه اتفاقی می افتد آیا به اندازه ی کودک هفت ساله ای که در هم انجا ساکن است احساس راحتی می کنید و می توانید با محیط تعامل بر قرار کنید آری چنین شرایطی در فضای فن آوری موجود در نظام آموزشی ما هم حاکم است همکاران عزیز لازم است به این نکته توجه داشته باشیم که دانش آموزان ما بومیان فن آوری اطلاعات هستند وبا آن بزرگ شده اند واحساس بیگانگی نمی کنند ولی ما از نسلی هستیم که باورمان نمی شد می توان با تلفنی صحبت کرد که سیم ندارد آری در چنین نظان آموزشی که انتظار می رود مهاجران راهنمای بومیان باشند چه اتفاقی خواهد افتاد و تعاملات چگونه ایجاد خواهد شد این مسئله تنها یکی از نمونه مسائلی است که نظام آموزشی با گسترش فن آوری اطلاعات با آن مواجهه است به نظر شما راه حل کم کردن این تناقضات چیست؟

1

یونسکو سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد 16 نوامبر 1945 به‌ وجود آمد. 37 کشور در 19 نوامبر 1945 اساسنامه یونسکو (UNESCO) را امضا کردند و به‌این ترتیب سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با هدف پیشبرد صلح و رفاه همگانی در جهان از طریق «همکاری» میان ملت‌ها تأسیس شد.

یونسکو با ازدیاد و تقویت مناسبات آموزشی، علمی و فرهنگی دو هدف کاملاً پیوسته را تعقیب می کند:

1. توسعه، که ورای تقاضای ساده پیشرفت مادی، باید به طیف گسترده ای از خواستهای انسان پاسخ گوید، بدون آنکه میراث نسلهای آینده را به خطر افکند.

2. برقراری فرهنگ صلح، بر اساس آموزش مسؤولیت شهروندی و مشارکت کامل در فرایندهای دموکراتیک. برای اینکه صلح پایدار، صادقانه و مورد قبول همه برقرار شود، در دیباچه اساسنامه یونسکو آمده است کشورهای امضاء کننده این اساسنامه مصمم‌اند که دستیابی کامل و برابر به آموزش، پی جویی آزاد حقیقت عینی، تبادل آزاد اندیشه‌ها و دانسته‌ها را برای همگان تضمین کنند و روابط بین مردم خود را توسعه بخشند و افزایش دهند تا با درک متقابل و بهتر به شناختی دقیق‌تر و حقیقی تر از آداب و رسوم یکدیگر برسند.

2

نگاهی به وضعیت آموزش عالی در کشور نکات تامل بر انگیزی را در بر دارد که پرداختن به آنها نشان می دهد که وزارت علوم نتوانسته است اعتماد مشتریان سنتی خود را حفظ کند. برای روشن شدن مطلب به سه مورد اشاره می شود.

الف) همچنان که می دانیم شمار زیادی از فارغ التحصیلان رشته های علوم انسانی برای استفاده ار تحصیلات دانشگاهی خود امید زیادی به ورود به وزارت آموزش و پرورش دارند و این در حالی است که وزارت آموزش و پرورش همچون وزارت بهداشت به علت کیفیت پائین فارغ التحصیلان وزارت علوم اقدام به تربیت نیروی مورد نیاز خود در دانشگاه فرهنگیان می کند امری که می بایست تلنگری باشد بر وزارت علوم و تحقیقات تا به بازنگری برنامه های خود بپردازد.

ب) همچنان که گفته شد وزارت بهداشت نیز با ساختار و نهاد آموزشی خود به تربیت کادر پزشکی و پیراپزشکی خود می پردازد و در این زمینه توفیقات زیادی داشته است.

ج) در حوزه دانشکده های فنی نیز دانشگاه های وزارت علوم ارتباط چندانی با صنعت ندارند و کار گاه هاو کارخانه های فعال نیز اغلب بدون توجه به مدرک تحصیلی متقاضیان کار و بیشتر بر اساس نیاز، به جذب افراد در حد تکنسین که فارغ التحصیلان دانشکده های فنی هستند تمایل دارند.