امروز پنجشنبه 01 آذر 1403 http://worldedu.cloob24.com
0

ساختار نظام آموزشی

در ساختار نظام آموزشی کشور هند تمرکز عمده بر بعد وسیع ارائه خدمات آموزشی و اهمیت ساختار، سازماندهی و ارتقاء آن استوار می باشد. بعلاوه، ساختار سیستم آموزشی کشور هندوستان بر رشد آموزشی مناطق مختلف کشور و برقراری رقابتهای آموزشی میان این مناطق تأکید دارد. در حال حاضر، تعداد 888 نهاد آموزشی در کشور هندوستان فعالیت دارد که به ثبت نام از 179 میلیون دانش آموز مبادرت می نمایند. سیستم آموزش ابتدایی در هندوستان از دومین رتبه جهانی برخوردار است. این سیستم آموزشی از 4/149 میلیون کودک 6 تا 14 ساله و 9/2 میلیون آموزگار، متشکل می گردد. لازم به ذکر است که نرخ مذکور به 82 درصد از کل کودکانی است که در این گروه سنی قرار دارند مشتمل می گردد. پس از استقلال هند طی سال 1947 سیاستمداران ,مسئولان و صاحب نظران آموزش و پرورش کشور تلاشهای فراوانی در جهت ارائه الگوی مشترک ساختار آموزشی پذیرش کلیه ایالت عمل آورند. طی سال 1966 کمیسیون آموزش و پرورش هند مبادرت به انتشار ساختار آموزشی طرح سیستم (2+10) نمود. سیستم مذکور پس از بازنگری و جرح و تعدیل طی سالهای 1986 و 1992 به عنوان خط مشی جدید نظام آموزشی ملی به تصویب رسید در حال حاضر کلیه ایالت های کشور از آن پیروی می نمایند. نکته قابل تامل در فرایند تصویب طرح مذکور طول مدت بررسی آن است که مدت زمان سه دهه از زمان طرح اولیه آن تا جرح و تعدیل و تصویب و اجرای فراگیر و نهایی آن به طول انجامید است که خود نشان دهنده بر طرف نمودن احتمالی نواقص و نارسایی های طرح اولیه می باشد. بر اساس الگوی قید شده در فوق نظام آموزش پیش دانشگاهی کشور هند خود از دو دوره آموزش ابتدایی و متوسطه متشکل می گردد. با وجودی که ساختار آموزشی کشور هند بر (سیستم 2+10) استوار می باشد. با این حال در میان ایالات مختلف در خصوص تعداد مدارس ابتدایی و متوسطه، شرایط سنی پذیرش در مدارس متوسط، آزمون های عمومی، آموزش هندی و انگلیسی، تعداد ساعات و جلسات درسی، مدت تعطیلات، میزان دستمزدها، آموزش پایه و … تفاوت عمده ای وجود دارد. آموزش در کشور هند، از سن پنج سالگی آغاز شده و از سه مرحله ابتدایی، متوسطه و عالی (دو دوره 5 ساله ابتدایی و متوسطه و یک دوره 2 ساله تکمیلی) متشکل می گردد. در مجموع، دوره تحصیلات ابتدایی و متوسطه 12 سال به طول می انجامد.

0

ساختار آموزشی

نظام آموزشی دولتی برهفت نوع آموزش به شرح ذیل مشتمل می گردد:

1-آموزش عمومی در مورد توسعه علم و دانش و اصلاح مهارتهای دانش‌ آموزان را در اولویت قرارمی‌دهد.در آخرین سطوح تحصیلی تخصص یافتن اهمیت دارد.

2-آموزش فنی ‌وحرفه‌ای که دانش‌آموزان را برای کسب مهارتهایی فنی آماده می‌کند تا برای کسب مشاغل آمادگی لازم را داشته‌‌باشند.

3-آموزش استثنائی مهارتها و توانائیهای مهمی را به دانش‌آموزانی می‌آموزد که ناتوانی جسمی و ذهنی دارند.

4-آموزش خدماتی با هدف افزایش توانایی لازم برای کسب مشاغل رسمی یا اداری برای ادارات دولتی یا مراکز دولتی غیراداری است.

5-آموزش مذهبی دانش‌آموزان را برای یادگیری تعالیم خاص مذهبی و موضوعات مربوط به آن آماده می‌کند.

6-آموزش آکادمیک کسب دانش و مهارتهای علمی را در اولویت قرارمی‌دهد.

7-آموزش حرفه‌ای دانش‌آموزان را برای کسب دانش و مهارنهای خاص مربوط به مشاغل آماده می‌ کند.

آموزش پایه

سن آغاز دوره:7سالگی

سن اتمام دوره:12سالگی

مقطع آموزش ابتدایی

مدت‌تحصیل:6سال

میانگین سنی:6تا12سالگی

آزمون پایان دوره: EBTA یا EBTANAS:SD

مدرک اعطایی:گواهینامه EBTANAS:SD

مقطع مقدماتی متوسطه

مدت تحصیل:3سال

میانگین سنی:12تا15سالگی

آزمون پایان دوره:EBTANAS:SMP

مدرک اعطایی:گواهینامه EBT.TB SMP

مقطع تکمیلی متوسطه

مدت تحصیل:3سال

میانگین سنی:15تا18سالگی

آزمون پایان دوره: EBTANAS:SMA

مدرک اعطایی:STTB:SMA

آموزش فنی و حرفه‌ای

مدت تحصیل:4سال

میانگین سنی:15تا19سالگی

دوره های سه ساله

دبیرستانهای فنی

دبیرستانهای حرفه‌ای و بازرگانی

دبیرستانهای اقتصاد داخلی

دبیرستانهای تکنولوژی داخلی

دبیرستانهای گرافیک

دبیرستانهای فنی و هوانوردی

دبیرستانهای ناوگان دریایی

دبیرستانهای فنی کشاورزی

دوره های چهارساله

دبیرستانهای عمران و نوسازی

دبیرستانهای رقص،نمایش و موسیقی

دبیرستانهای موسیقی

دبیرستانهای مددکاری اجتماعی

مدرک اعطایی:گواهینامه STM

آموزش علوم اسلامی

آزمون پایان دوره:EBTAN

مدرک اعطایی:STTB MA MMTA

0

تاریخچه و ساختار نظام آموزشی

پیش از ورود اسلام، سند (پاکستان کنونی) مهد تمدن های برهمایی و بودایی بود. با فتح سند روابط فرهنگی و علمی مردم این منطقه با مسلمانان ایران و اعراب برقرار شد.برخی از دانشمندان مسلمان به این سامان آمده ودانشمندان هندی به کشورهای اسلامی رفتند.(سدهات)؛ نخستین کتاب هندی است که بانام(السند هند)به عربی ترجمه شد.مدتی پس ازترجمه(سدهانت)کتا یونانی(مجسطی)نیز به عربی ترجمه شد. مسلمانان از هیئت هندی و یونانی استفاده کرده و به پیشرفت های چشمگیری دست یافتند.کتاب (کلیله و دمنه)در زمان ساسانیان از هندوستان به ایران آورده شده و توسط عبدالله بن مقفع به عربی ترجمه شد.کتاب دیگری به نام(یوذسف) و(بلوهر)نیز از سانسکریت به عربی ترجمه شد.بزرگترین اثر علمی در این دوره از هندوستان به کشور اسلامی انتقال یافت، اعداد هندسی است که بعدها با نام اعداد عربی به غرب منتقل شد و تاکنون رایج است.پیش از این مسلمانان، با حروف ابجد و غربی ها با اعداد رومی محاسبات را انجام می دادند.در این اثنا همچنین،کتب بودایی به عربی ترجمه شد.از جمله کتابهای دیگری که دراین دوره به عربی ترجمه شد می توان از شناق (چنکیه) و یا (گهر) و(ادب الملک) نام برد.زبان اردو نیز در این دوره و با امتزاج زبان های عربی،فارسی،سانسکریت و سایر زبان های محلی شکل گرفت و کم کم زبانی بوجود آمد که بعدها یکی از زبان های مهم شبه قاره محسوب گردید.

0

ساختار آموزشی

نظام آموزش و پرورش عربستان سعودی ازدوره1تا2ساله پیش دبستانی،دوره 6ساله ابتدایی،دوره 3ساله مدارس مقدماتی متوسطه و دوره3ساله تکمیلی متوسطه متشکل گردیده است.

آموزش ابتدایی

مدت زمان دوره: 6 سال (طی سنین 12-6سال)

برنامه های آموزشی

زبان عربی، آموزش هنر،جغرافیا، تاریخ، اقتصاد خانواده (برای دختران)، ریاضیات،آموزش بدنی (برای پسران)، آموزش اسلامی و علوم.

گواهینامه آموزشی

شهاده المدارس الابتدائیه (گواهی آموزش ابتدایی عمومی)

0

تاریخچه و ساختار نظام آموزشی

در بحرین،‌ آموزش و پرورش سابقه، بیشتری نسبت به سایر کشورهای حوزه‌ خلیج فارس دارد. اولین آموزشگاه جدید بحرین در سال 1919.م (سال 1298 ه.ش) در شهر محرق افتتاح گردیده است که نام آن «هدایت الخلیفه» می‌باشد. ده سال بعد یعنی در سال 1929.م (سال 1308 ه.ش) اولین مدرسه دخترانه با تعداد کمی شاگرد در بحرین افتتاح شد و خانم بلگریو، مستشار حکومتی،‌ مدیریت آن را بعهده گرفت، تعلیمات متوسطه در بحرین از سال 1939.م (1218 ه.ش) شروع شده است.باید توجه داشت که در بحرین تعلیم و تربیت در مراحل مختلف رایگان می‌باشد و دوره‌های آموزشی آن به سه دوره چهار ساله تقسیم می‌شود. شاگردان اول هر دوره بخرج حکومت به کویت،‌ لبنان، قاهره و حتی انگلستان اعزام می‌گردند.

مدارس ملی

علاوه بر مدارس حکومتی، مدارس ملی دیگری نیز در بحرین وجود دارند از جمله این مدارس از مدرسه امریکایی بحرین و آموزشگاه هندی‌ها و پاکستانی‌ها و همچنین دبستان اتحاد ملی می‌توان نام برد. دبستان اتحاد ملی تقریباً از پنجاه سال پیش به همت بازرگانان و افراد ایرانی سرشناس بحرین بنیان‌گذاری شده است و در آن طبق برنامه آموزشی ایران تا کلاس ششم ابتدایی تدریس می‌شد، ولی از سال 1347 ه.ش بر اثر دخالت حکومت بحرین در این دبستان بموازات تدریس زبان فارسی، زبان عربی و تاریخ مشروح بحرین و جغرافیای آن نیز تدریس می‌شود. اداره معارف بحرین نیز حاضر شده است، کتب عربی و معلمین مربوطه را بطور رایگان در اختیار دبستان اتحاد ملی بگذارد. این دبستان دارای موقوفات خاص خود بوده و از شاگردان شهریه عادلانه‌ای وصول می‌نماید.

نظام آموزش و پرورش دربحرین شامل آموزش پیش دبستان که توسط بخش خصوصی ایجاد شده و بوسیله وزارت آموزش و پرورش نظارت و کنترل می گردد. طی این دوره کودکان3تا 6ساله تحت آموزش قرارمی گیرند.آموزش ابتدایی شامل 2 مرحله آموزش پایه 6 سال طول می کشد. و سن ورود به دبستان 6 تا 11 سالگی کودک است.

مرحله اول: کلاسهای اول و دوم و سوم و نظام یک معلم – برای کلاس است.

مرحله دوم: کلاسهای چهارم و پنجم و ششم = سیستم 2معلمی یکی برای آموزش زبان عربی، آموزش دینی، دروس اجتماعی، و معلم دیگر برای ریاضیات و علوم می باشد.آموزش مقدماتی متوسطه که 3 سال به طول می انجامدکه بعد ازتکمیل دوره ابتدایی وارد این مرحله می شوند. آموزش تکمیلی متوسطه که 3سال طول می کشد و در6ترم انجام می شود: و بعد از اخذ گواهینامه مقدماتی (دوره اول متوسطه) به این دوره وارد می شوند. نظام ساعتی- واحدی است که از سال 89-1988 که از آموزش متوسطه فنی آغاز شده است و در سال 95-1994 این نظام ساعتی – واحدی عمومی شد.

آموزش پیش دبستانی

دوره آموزش پیش دبستانی در بحرین مدت زمان3سال به طول می انجامد. آموزشهای این دوره ازسن 3 سالگی آغاز گردیده و تا سن 6سالگی ادامه دارد.آموزشهای این دوره به صورت رایگان به کودکان ارائه می گردد.

0

ساختار آموزشی

از آنجائیکه آموزش، در زمره اولویت‌های اساسی دولت مالزی می‌باشد از این رو سالانه مبالغ کلانی از بودجه ملی به اهداف آموزشی این کشور اختصاص می‌یابد.تحصیل در مقاطع ابتدائی و متوسطه برای کلیه دانش‌آموزان رده های سنتی 7 تا 17 سال رایگان می باشد. سن ورود به سال اول ابتدائی 7 سالگی است. سن فارغ التحصیلی دانشگاهی نیز، 22 سالگی است. بالغ بر 97%‌ کودکان رده سنی 7 سال مالزیایی در سیستم آموزشی دولتی، مشغول به تحصیل می‌باشند.نرخ افراد باسوادکشور مالزی بالغ بر،‌ 93% می‌باشد که از جمله بالاترین ارقام افراد با سواد دنیا، به شمار می آید. در آینده‌ای نه چندان دور دولت مالزی به اجباری سازی آموزش ابتدائی برای کودکان مالزیایی مبادرت خواهد کرد.

0

ساختار آموزشی

سیستم آموزش کشور کنیا، منطبق بر سیستم آموزشی کشور انگلستان است.

در حال حاضر،سیستم آموزشی کشور برسیستم 8:4:4 (آموزش 8 ساله ابتدایی با گواهینامه پایان دوره تحت عنوان گواهینامه کنیایی آموزش ابتدایی((KCPE،آموزش4ساله متوسطه با گواهینامه پایان دوره تحت عنوان گواهینامه (KCSE) و آموزش4ساله دانشگاهی،استوار می باشد.به طور کلی می توان ساختار نظام آموزش پیش دانشگاهی کنیا را به شرح ذیل خلاصه نمود:

آموزش پیش دانشگاهی

آموزش پایه

رده سنی آغاز دوره: 6 سال

رده سنی اتمام دوره: 14 سال

آموزش ابتدایی

رده سنی آغاز دوره: 6 سال

رده سنی اتمام دوره: 14 سال

مدت کل دوره: 8 سال

مدرک اعطایی:گواهینامه آموزش ابتدایی کنیا (KCPE)

آموزش متوسطه

رده سنی آغاز دوره: 14سال

رده سنی اتمام دوره: 18سال

مدت کل دوره: 4 سال

مدرک اعطایی:گواهینامه دیپلم متوسطه

0

آموزش پیش دبستانی

سیاستهای آموزشی

از اوائل دهه 1990 مرحله آموزش پیش دبستانی در کانون توجهات مسئولان مصر قرار گرفت.

در این رابطه سند موسوم به (مبارک و آموزش)که به سال 1992 منتشر شد، نقطه عطف بسیار مهمی محسوب می‌گردد. این سند بر اهمیت و ضرورت تعیین برخی از کلاسها در مدارس جدید بعنوان کلاسهای آموزش پیش دبستانی تأکید دارد. این مرحله از آموزش در واقع مهمترین و کارسازترین مرحله زندگی کودک به شمارمی‌رود. آنچه که در این رابطه از ضرورت و اهمیت خاصی برخوردار است این است که این مرحله مهم و حساس باید تحت نظارت و حمایت دولت قرار گیرد،چراکه دوره4تا 6 سال در زندگی یک کودک از لحاظ شکل گیری شخصیت و آفرینش توانائیها و خلاقیتهای آینده وی، بسیار مهم بوده و به مثابه سنگ بنای زندگی او می‌باشد.حضور در مراکز پیش دبستانی و گذراندن این دوره، قویترین عامل و شاخص موفقیت کودکان در دیگر مراحل آموزشی است.اهمیت این دوره آموزشی در ساختار نظام آموزشی کشور مصر تا بدان حد است که از دوره زمانی بین سالهای1989 تا 1999تحت عنوان دهه مراقبت و حمایت از کودکان مصری یاد می گردد.گفتنی است که طی این دوره، پرداختن به موضوعاتی به شرح ذیل مورد تاکید قرار گرفت:

0

ساختار آموزشی

آموزش پیش دانشگاهی

آموزش پایه

سن آغاز دوره: 7 سال

سن اتمام دوره: 16 سال

آموزش پیش دبستانی

الف) مهد کودک

ب) کودکستان

ج) مراکز مراقبتی کودکان

مدت دوره: 2 سال

بین سنین 4 تا 6 سال

آموزش ابتدایی

مشتمل بر پایه های تحصیلی 1 – 3 یا 1 – 4

بین سنین6 تا 10 سال

مدارک اعطایی:

روال اعطای مدرک فرق می کند.هیچگونه استانداردی وجود ندارد. مدارک زمانی که نیاز برای ورود به مدرسه راهنمایی وجود داشته باشد، اعطا می شوند.

آموزش ابتدایی

مشتمل برپایه های تحصیلی1 – 5

مدت دوره: 5 سال

بین سنین 6 تا 11سال

مدرک اعطایی:

روال اعطای مدرک متفاوت است. هیچگونه استانداردی وجود ندارد. مدارک زمانی که نیاز به ورود در مدرسه راهنمایی باشد، اعطاء می شوند.

آموزش و پرورش در ایالات متحده امریکا در سه سطح مدیریتی سازماندهی شده است:

. دوره پیش دبستانی و ابتدایی

. دوره متوسطه

. دوره تکمیلی

آموزش حرفه ای در سطح متوسطه و بعد از متوسطه مورد بررسی قرار می گیرد.

آموزش ابتدایی

ساختار آموزشی

مقطع آموزش ابتدایی مدت زمان 8- 6 سال طی رده های سنی14-6سال به طول می انجامد.

هدف اصلی برنامه های آموزش ابتدایی کسب مهارتها، دانش و گرایشهای مثبت و اساسی توسط دانش آموزان و تأکید بر رشد فردی آنان با توجه به نیازها وتوانائیهای فردی می باشد.مقطع آموزش ابتدایی اجباری بوده و به صورت رایگان به دانش آموزان ارائه می گردد.در مدارس ابتدایی طبق آمارسال 1995 نسبت معلمین به دانش آموزان بر 1/19 به1 در مدارس دولتی و7/16به 1درمدارس خصوصی بالغ می گردد.

برنامه های آموزشی

موضوعات محوری برنامه های آموزش ابتدایی عبارتند از: زبان انگلیسی، متون قرائتی، مهارتهای زبانی، آمار / ریاضیات، مطالعات اجتماعی / تاریخ و علوم

مدت زمان ارائه دروس هفتگی

حداقل میزان ساعت کلاسی طی 4 سال اول دوره ابتدایی

0

ساختار کلی و سیاستهای آموزشی

ساختار سازمانی نظام آموزشی

نظام آموزشی و ساختارآن درایالات و قلمروهای کانادا به کلی با یکدیگرمتفاوت اند.اما به طورکلی می توان گفت نظامهای آموزشی کشورکانادا ازیک دوره پیش دبستانی با مدت زمانی1تا2سال؛مقطع آموزش ابتدایی با مدت زمان 5 تا 8سال و مقطع آموزش متوسطه، تا پایان پایه12تحصیلی؛متشکل شده است.

سیاست های آموزشی

از آنجاییکه وظیفه رسیدگی و نظارت برحوزه آموزش درکشورکانادا به طور کامل درحوزه اختیارات ایالات وقلمروهای کشور قرار دارد از این روی هیچگونه نظام آموزشی فدرالی در این کشور وجود ندارد.به دیگر سخن نوعی تعهد ملی نسبت به حوزه آموزش دراین کشور به چشم خورده وآموزش پایه برای کلیه شهروندان کانادایی آزاد و رایگان می باشد.البته دراین میان هر ایالت با وجود تشایه در اغلب زمینه ها با سایر ایالات،علائق منطقه ای خاص خود را نیزدنبال می نماید.درحوزه آموزش عالی، موسسات به دو دسته کالج های ایالتی ودانشگاه ها تقسیم می گردند..درکشورکانادا تفاوتهای عمده ای میان نظام آموزشی ایالات مختلف مشهود می باشد.به نحویکه درکشورکانادا برخلاف سایرکشورها که کلاس4دبیرستان آخرین سال تحصیلی مقطع متوسطه محسوب می گردد؛ درکشورکانادا براساس قوانین خاص ایالتی هرایالت پایان مقطع متوسطه در ایالات مختلف از سال11تا13ادامه می یابد.آموزش عالی درکشورکانادا ازطریق موسسات آموزش عالی تحت عناوین ذیل به دانشجویان ارائه می گردد: